עיסוי,מסאז, טיפולי פנים,התעמלות פנים

תעמלות פנים,עיסוי,פילינג עיסוי,מסאז, הרפיה,פילינג עיסוי,מסאז, טיפולי פנים,פילינגוי,תרגילים עיסוי,מסאז, טיפולי פנים,עיסיים עיסוי,מסאז, טיפולי פנים,התעמלות פנים


לפני ואחרי

כתבות

ספרים

פנים אל פנים

אני לומדת



התעמלות ,נים,מסג,עיסוי

התחדשות בכל גיל

כתבה: מאשה מטיס שריד

 

בשנים האחרונות אנחנו שומעים הרבה את המושג "אנטי אייג'ינג". רופאים בכירים מתפרנסים יפה מאד מההבטחה ללחום בזיקנה, ולנצח במלחמה: הלקוחות שלהם יישארו צעירים לנצח, או לפחות כל זמן שאפשר לממן את הטיפולים בויטמינים, מינרלים, ניתוחים פלסטיים, הזרמת חמצן, ועוד ועוד ועוד.

לפעמים נדמה לנו שאת החסד הגדול הזה, את המתנה הגדולה הזו, של בריאות ונעורים, אפשר לקנות רק בכסף רב. אבל אם נעצור לרגע לחשוב, נראה שאת המתנה הזו של נעורים ובריאות הבטיח לנו אלוהים בחינם כבר לפני הרבה מאד שנים: "המשביע בטוב עדייך, תתחדש כנשר נעוריכי" (ספר תהילים פרק ק"ג פסוק ה). כלומר, הנעורים שלנו יכולים להתחדש כמו נשר שפורש כנפיים גדולות ומגביה לעוף, והכל מאותו אלוהים אחד שמשביע אותנו את כל הטוב שיש בעולמנו, ונותן את כל המתנות.

אבל, כבר נאמר בפרקי אבות: "לא עליך המלאכה לגמור, ואין אתה חופשי להיבטל ממנה". כלומר, אלוהים יעשה את שלו, ואנחנו נעשה את שלנו!


מה זה, בעצם, אנטי אייג'ינג? לפני שניכנס לדיון ורכישת כלים מעשיים, הייתי רוצה, ברשותכם, לתת לזה שם אחר, פחות מלחמתי, פחות מתנגד, הרבה יותר שמח: התחדשות. ואני רוצה לתת לכם כאן הבטחה אישית שההתחדשות הזו עומדת לרשות כל מי שמעוניין בה, ובכל גיל.

ריבונו של עולם הבטיח את התחדשות הנעורים באופן כללי לכולם, בכל גיל, בכל מצב כלכלי. ואני מאמינה לו, לריבונו של עולם!

מה זו ההתחדשות הזו שכל כך הרבה אנשים מעוניינים בה? אפשר לדבר על מספר גורמים:

מראה חיצוני נאה, רענן, מושך

בריאות הגוף והנפש

זיכרון תקין

תיפקוד תקין של המוח

כוחות לבצע עבודה

שמחת חיים

תחושה שהחיים עוד לפני, ויש הרבה לעשות, ללמוד, לחוות

 
אני מכירה כמה וכמה צעירים כרונולוגית, שבפועל נראים ומתנהגים כמו קשישים מהם בשלושים שנה. ויש לי הזכות והעונג להכיר כמה וכמה קשישים וקשישות שנראים, מתפקדים, ונהנים מהחיים באופן הצעיר והרענן ביותר האפשרי!

איך אפשר להגיע למצב של תחושת התחדשות יומיומית?

יש כאלה שיגידו: "תורשה. רוצה מראה צעיר ובריאות טובה – תדאג להיוולד להורים הנכונים". כמובן, תורשה משובחת היא חלק מהתשובה, אבל לא התשובה המלאה. תורשה היא אפשרות. בתורשה אין לנו שליטה. אבל תורשה מצטרפת להרגלים ונסיבות. ונסיבות והרגלים אפשר לשנות ולשפר! כך יוצא שאדם עם תורשה לא כל כך מוצלחת, למשל נטייה לסוכרת והשמנה, מאמץ הרגלי חיים נכונים, ולכן מרגיש טוב ונראה נפלא!

מהם ההרגלים והנסיבות המסייעים בתהליך ההתחדשות היומי שלנו? נחלק את התשובה לפי נושאים.


מראה פנים צעיר ורענן

1.     תרגילי פנים ועיסוי. פנים מתורגלות נראות צעירות יותר מפני שהשריר המתורגל יוצר נפח מתחת לעור, ו"מרים" אותם. תרגול פנים מזרים דם טרי ורענן, המביא שפע חומרי תיקון וחידוש לעור.

2.     משחת לחות ומשחת הגנה. בהתייעצות עם רופא עור בקופת חולים, טפלו בכתמים שצצו בעור באמצעות משחות לא יקרות. מינעו חזרה של כתמים, והיווצרות כתמים חדשים, בעזרת משחת הגנה עם מקדם הגנה גבוה. כן כן, אותה משחת הגנה שקונים ליציאה לים, צריך ורצוי להשתמש בה בכל יום, על עור הפנים, עור המחשוף, והחלק החשוף של הידיים וכפות הידיים. את משחת ההגנה מורחים מעל משחת לחות. אפשר לקנות משחת לחות טובה, לא יקרה, גם בסופרסול. העיקר להשתמש בה!  

  3.     מיקוד תחושתי. בישיבה או שכיבה נינוחה לשים לב למצח, לעיניים, ללחיים, לשפתיים, לסנטר. לשים לב לעקצוצים ותנועה "עצמאית" של כל חלק, כאילו העור "משתחרר". ואמנם, העור משתחרר.

למידע נוסף על "מיקוד תחושתי" יש לחפש בגוגל את "ד"ר אילן שליף".


בריאות כללית

1. ויטמינים ומינרלים מן המזון. כמובן, אם יש בעייה מיוחדת, ויש המלצת רופא, צריך לקחת ויטמינים ומינרלים בצורת כדורים או טיפות. מי שלא זקוק לטיפול מיוחד, יקבל את מלוא תצרוכתו מן המזון. אני מציינת כאן כתובת של מאמר  מעולה על המזונות שעוזרים לתהליך ההתחדשות:

www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3022037,00.html

2.     לבחור פעילות גופנית שאוהבים לעשות, כי פעילות שאוהבים אפשר לעשות באופן קבוע: הליכה, ריצה, יוגה, פילאטיס. אפשר לקנות הליכון מיכני, פשוט ונוח, או אופני כושר, ו"ללכת" מול תוכנית מעניינת בטלוויזיה. אפשר ורצוי להתייעץ עם הרופא בקופת חולים, אם יש מצב בריאותי שמצריך זהירות.

     יש מתקן קטן שמאפשר לדווש בישיבה, ועוזר מאד לזרימת דם תקינה. המתקן נקרא "לייטפיט", והוא פותח על ידי פרופסור אביגדור זליקובסקי, מומחה לכלי דם. מידע על  המתקן אפשר למצוא בחיפוש "לייטפיט" בגוגל, או לטלפן ליצרן "ד"ר גרין" בטלפון 08-6581451.


שימור ושיפור הזיכרון

1.     מנוחה מספקת. נראה שיש קשר בין עומס רגשי לבין נטייה לשכוח. מנוחה מאפשרת לגוף ולנפש להפחית את העומס הרגשי.

2.     לתרגל את המוח בתשבצים, לימוד שפה חדשה, לימודים בכלל.

3.     לקרוא ספרים על שימור ושיפור הזיכרון.


גישה כללית

 לצחוק, לטייל, לאהוב. לפתוח את הלב לשמש, לגשם, לרוח ולעננים. אהבות גדולות מתלקחות גם בגיל שבעים ושמונה. לנעורים הכרונולוגיים אין בלעדיות על רומנטיקה!

 לזכור את הילד שהיינו. מה רצינו. על מה חלמנו. מה הבטחנו לעצמנו שנהיה, מה הבטחנו לעצמנו שנעשה. הגיע הזמן לבדוק את ההבטחות ההן. אולי צריך למלא לפחות אחת מהן?

מימוש עצמי לא קשור לגיל. קריירה בתחום האמנות, הספורט, הפוליטיקה, אפשר להתחיל בכל גיל. ההיסטוריה מלאה סיפורים כאלה. דוגמה אחת: סבתא מוזס, אנה מרי רוברטסון מוזס, התחילה לצייר בגיל שמונים.

(לא הבטחתם לעצמכם פעם שתהיו ציירים?)

 
לשים לב לפרחים, לעצים, לשקיעה, לזריחה, לציפורים, לחתולים.

 לשים לב. עכשיו. ברגע זה. אקהרט טול, שכתב את הספר "כוחו של הרגע הזה" (הוצאת "פראג") אומר שאחת הדרכים לשמור על הנעורים היא להתמקד ולהיות ברגע הזה. כי אם אנחנו כל הזמן בורחים במחשבה למה שהיה ולמה שיהיה, אנחנו חיים פי שלוש בכל רגע ורגע, ומאיצים את תהליך ההזדקנות.

להיות פה. עכשיו. ברגע הזה. ואז תראו את העומק של הצבע. תשמעו את המלאות של צלילי המוזיקה. תריחו את העונג של אוויר שנכנס לריאות.

לסיום...

קיבלנו סימן ברור לכך שהכל מתחדש: כל יום יום חדש, כל שבוע, כל חודש, כל שנה: הכל מתחדש, צומח, פורח, מלבלב. נח מעט – וחוזר לצמוח.

גם אנחנו. בכל גיל.

התחדשות נעימה !

 

מאשה מטיס שריד

מייל lsamurai@012.net.il

 חזרה

עיסוי,מסאז, טיפולי פנים,קמטים